Kijkglazen

AZ KIJKGLAZEN VOOR VISUELE INSPECTIE

De kijkglazen van AZ Benelux BV worden gebruikt voor visuele inspectie van de stroming in leidingsystemen.

In ons assortiment hebben we twee typen kijkglazen: Ocular en Zirkular.

OCULAR KIJKGLAS

Dit type kijkglazen heeft een volle ronde doorlaat. Een venturi uitloop ter hoogte van het kijkglas maakt de stroming zichtbaar. Het huis wordt gefabriceerd van staal A216-WCB/GS-C25 of roestvast staal A351-CF8M/1.4408 en het kijkglas zelf is gemaakt van borosilicaat.

Kijkglazen van het type Ocular kunnen ook worden geleverd als beklede versie. In dat geval wordt het huis gemaakt van ASTM A395 materiaal (GGG40.3) en bekleed met een bekledingsmateriaal dat een wanddikte heeft van minimaal 3 mm, ook op scherpe randen. Voor deze bekleding worden geen geregenereerde materialen gebruikt, maar alleen zuiver of zogenaamd “virgin” PFA, FEP, PVDF of antistatisch PFA.

Optioneel kan dit type kijkglas worden voorzien van een verwarmingsmantel.

ZIRKULAR KIJKGLAZEN

Dit type kijkglazen heeft een vol ronde doorlaat met een buisvormig kijkglas gemaakt van DURAN glas. Het standaard materiaal van het huis van Zirkular kijkglazen is van roestvast staal A351-CF8M/1.4408.

Ook de Zirkular kijkglazen zijn te leveren in een beklede versie. Het huis wordt dan gemaakt van ASTM A395 materiaal (GGG40.3) en bekleed met zuivere, niet-geregenereerde PFA, FEP, PVDF of antistatisch PFA. De wanddikte van de bekleding is zelfs op scherpe randen minimaal 3 mm.

AZ heeft is zijn assortiment ook een beklede kogelteruslagklep, type Globus-SG, welke een combinatie is van een beklede kogelterugslagklep met DURAN kijkglas.

Mocht U nog verdere informatie willen over onze kijkglazen of een van onze andere producten, neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer +31 (0) 252-674878 of maak gebruik van het contactformulier op de contactpagina.

Vrijblijvend kennismaken?

Neem gerust contact op

We maken graag vrijblijvend kennis met u en helpen graag bij het vinden van de juiste afsluiter voor uw toepassing.

Bellen is uiteraard ook mogelijk. Bel voor een vrijblijvende offerte of informatie naar
+31 252 674 878