Plugafsluiter

AZ PLUGAFSLUITER, VRIJ VAN DODE RUIMTEN, VOORZIEN VAN ONDERHOUDSVRIJE EN ZELFSMERENDE AFDICHTINGSBUS

Een plugafsluiter van AZ is een hoogwaardig product dat vrij is van dode ruimten en is voorzien van een onderhoudsvrije zelfsmerende afdichtingsbus. AZ plugafsluiters zijn in bedrijf makkelijk na te stellen en hebben een lange levensduur. 
Een AZ plugafsluiter voldoet aan gestelde normen, hebben een CE-markering, voldoen aan de PED 2014/68 EG, cat. 3 module H en zijn ze TA-Luft 2002 goedgekeurd.

Het assortiment van AZ Benelux BV staat garant voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Een constante update van ons assortiment garandeert dat elke plugafsluiter voldoet aan de huidige regelgeving en de actuele eisen van de markt. Ook als u speciale of specifieke eisen aan uw plugafsluiter stelt, kunt u bij ons terecht voor de juiste afsluiter of een goed advies.

HET AZ ASSORTIMENT

De meeste AZ producten zijn beschikbaar in zowel DIN als ANSI standaard. Bij ons kunt u terecht voor onder andere de volgende soorten (plug)afsluiters:

Afhankelijk van de toepassing kunnen AZ plugafsluiters met diverse soorten dichtsets worden geleverd.
Voorbeelden hiervan zijn de Chemie afdichting (CA) of de Fire Safe afdichting (FS, “Fire Safe to atmosphere” ).

Veel van de bovengenoemde AZ plugafsluiters kunnen worden voorzien van een verwarmingsmantel.
Door het ontwerp en gebruik van gegoten verwarmingsmantels is de noodzaak van “oversized” flensen overbodig.

Standaard heeft een plugafsluiter een rechthoekige plugdoorlaat (lichte insnoering).
AZ kan daarnaast ook plugafsluiters leveren, type EXTRA met een volle ronde doorlaat (piggable).

STANDAARD EN SPECIALE MATERIALEN

Standaard leveren wij AZ afsluiters in de volgende ASTM/DIN materialen: A216-WCB/GS-C25, A351-CF8M/1.4408, A351-CF3M/1.4308, A351-CF8/1.4409, A351-CF3/1.4309, A395 (GGG40.3). Naast deze standaard materialen kunnen wij de plugafsluiter in bijna elk mogelijk gegoten materiaal leveren, zoals Hastelloy, Duplex, Super Duplex, enzovoort.

De bekleding van een beklede (“Lined”) AZ afsluiter heeft een minimale wanddikte van 3mm, zelfs op scherpe randen. Hiervoor worden geen geregenereerde, maar alleen zuivere materialen gebruikt, zoals PFA, FEP, PVDF en antistatisch PFA. De pluggen van onze beklede afsluiters worden tot DN 100 (4”) standaard bekleed met PTFE.

Informeer gerust naar de mogelijkheden van onze producten via telefoonnummer +31 (0) 252-674878 of maak gebruik van het contactformulier op de Contactpagina.

Vrijblijvend kennismaken?

Neem gerust contact op

We maken graag vrijblijvend kennis met u en helpen graag bij het vinden van de juiste afsluiter voor uw toepassing.

Bellen is uiteraard ook mogelijk. Bel voor een vrijblijvende offerte of informatie naar +31 252 674 878