Speciale afsluiters

Speciale afsluiters

Naast een assortiment veel voorkomende afsluiters, biedt AZ Benelux BV ook een lijn van speciale afsluiters voor specifieke toepassingen. Hieronder vindt u diverse modellen op een rijtje.

REGELAFSLUITERS, TYPE RH/RH-S/RH-A

De AZ plugkraan kan ook worden toegepast als “regelafsluiter”. Door de standaard plug te vervangen voor een regelplug met plugkarakteristiek type ‘L’ (lineaire) of ‘P’ (gelijkmatig percentage) bepaalt u zelf welke doorstroom eigenschappen de speciale afsluiters hebben. Daarnaast kunt u kiezen uit een elektrische aandrijving of een pneumatische aandrijving. De AZ regelafsluiters kunnen in onbeklede of beklede (met lining FEP/PFA) uitvoering worden geleverd.
Gewoonlijk wordt voor gecontroleerde plugbediening een pneumatische aandrijving met positieregelaar van bijvoorbeeld Samson, Siemens of Foxboro-Eckhardt gebruikt. Uiteraard zijn op klantverzoek ook elektrische aandrijvingen leverbaar.

FM-100 MANOMETERAFSLUITER

De AZ manometer plugafsluiter “FM-100”, is verkrijgbaar in twee maten DN15 (1/2″) of DN25 (1″) en in de drukklassen DIN PN 40, ANSI 150 of 300Lbs. De standaard aansluiting voor de manometer is G1/2″ (1/4 inch), maar andere verbindingen en maten zijn op aanvraag verkrijgbaar. Deze speciale afsluiters worden geleverd met een ontluchtingsschroefje en een vergrendelings-voorziening voor hangslot of zegellood. Optioneel is een testaansluiting M20-1,5 mogelijk.

BMH SPECIALE AFSLUITERS

De AZ “BMH” afsluiters zijn specifiek ontworpen voor drukvrij en/of leegmaken van leidingsystemen in de chemische en petrochemische industrie, na het spoelen van de leidingen met mediums zoals water, stoom, lucht of stikstof. Door het plug ontwerp van de BMH afsluiters met positieve overlapping kan met een simpele 90 graden bediening de aanvoer van het spoelmedium worden gestopt en tegelijkertijd het terugstromend spoelmedium afte laten.

DBI PLUGAFSLUITERS (DOUBLE BLOCK & BLEED)

De AZ plugafsluiter, type DBI (Double Block & Bleed + Inspection Service) is speciaal ontwikkeld om traditionele Block & Bleed systemen, bestaande uit twee losse achter elkaar geplaatste afsluiters met daartussen een drain connectie of zogenaamde (dubbelplaten) lift-plug afsluiter te vervangen. De AZ DBI plugafsluiter kan worden geleverd met alleen de “bleed” aansluiting, evenals met één of twee inspectieaansluitingen.

ENKELE OF DUBBELE SPOELCOMBINATIE

De AZ plugafsluiter kan worden voorzien van een spoelaansluiting (eventueel met plugafsluiter) loodrecht op het afsluiterhuis, die ze uitermate geschikt maakt voor kleverige mediums en daar waar kans is op uitharding, kristallisatie of polymerisatie. Bij onder andere teerachtige producten, bitumen, zwavel, VC + VCM en ureum is de kans groot dat bij een gesloten stand medium achterblijft in de plug. Dat kan leiden tot blokkering van het systeem. Door de plug te spoelen met een spoelmiddel wordt deze vrijgemaakt van achtergebleven resten. Het spoelen kan ook gebruikt worden om vloeistoffen van elkaar te scheiden of om vermenging van verschillende vloeistoffen tegen te gaan. AZ plugafsluiters met spoelaansluiting kunnen zowel als Enkele Spoelcombinatie (SP) als Dubbele spoelcombinatie (DSK) worden geleverd.

VERGRENDELINGSSYSTEMEN

AZ Benelux biedt diverse vergrendelingsystemen voor de (plug)afsluiters. U kunt kiezen uit drie verschillende vergrendelingssystemen.

  • Slot-ogen (padlock-eyes) is een simpel systeem waarbij met een hangslot de handgreep in open of gesloten positie vergrendeld kan worden.
  • Bij een Pilot afsluiter combinatie kan de hoofdafsluiter niet worden geopend voordat de pilot afsluiter is geopend en omgekeerd.
  • Het Raster-pin interlock systeem is speciaal bedoeld voor meerweg of multiport plugafsluiters en heeft een positie indicator waarmee de stand van de plug wordt aangegeven.

Andere speciale afsluiters kunnen op aanvraag door AZ Benelux BV worden gemaakt. In samenwerking met de klant werken wij aan een naadloze oplossing voor diverse toepassingen. Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden van AZ Benelux BV speciale afsluiters, bel dan gerust naar +31 (0) 252-674878. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de contactpagina.

Vrijblijvend kennismaken?

Neem gerust contact op

We maken graag vrijblijvend kennis met u en helpen graag bij het vinden van de juiste afsluiter voor uw toepassing.

Bellen is uiteraard ook mogelijk. Bel voor een vrijblijvende offerte of informatie naar
+31 252 674 878