Kogelterugslagkleppen en filters

AZ KOGELTERUGSLAGKLEPPEN EN FILTERS

AZ produceert een variatie kogelterugslagkleppen en filters voor diverse toepassingen. Net als alle andere producten van AZ voldoen deze kogelterugslagkleppen en filters aan de hoogste normen en kwaliteitseisen.

De AZ kogelterugslagkleppen worden toegepast om te voorkomen het medium kan terugstromen en de AZ filters beschermen tegen vervuiling van het medium.

ASSORTIMENT KOGELTERUGSLAGKLEPPEN EN FILTERS

In het assortiment van AZ Benelux BV vindt u de volgende modellen kogelterugslagkleppen en filters:

  • Globus is een beklede “In-line” kogelterugslagklep met een massieve PTFE bal.
  • Globus-SG is een beklede kogelterugslagklep met PTFE bal en voorzien van een buisvormig DURAN kijkglas voor visuele inspecties.
  • Delta, deze beklede (“lined”) Y-type kogelterugslagklep heeft een massief PTFE bal.
  • Delta-SG, is een “lined” of beklede Y-type kogelterugslagklep met een massief PTFE bal en kijkglas.
  • Delta-SF is een bekleed Y-type filter dat snel en eenvoudig te verwisselen is. Het filter is gemaakt van PFA/FEP/PTFE (afzonderlijk verkrijgbaar) met een standaard perforatie van 3 mm. Als optie is dit filter leverbaar met kijkglas van borosilicaat voor visuele inspectie.
  • Basket is een bekleed “In-line” basketfilter gemaakt van PFA/FEP/PTFE (afzonderlijk verkrijgbaar) met standaard perforatie van 3 mm. Het filter is eenvoudig verwisselbaar. Optioneel verkrijgbaar met een buisvormig kijkglas voor visuele inspectie gemaakt van DURAN glas.

Het huis van bovenstaande kogelterugslagkleppen en filters is gemaakt van A395 (GGG40.3). De bal van de kogelterugslagkleppen is gemaakt van massief PTFE. De beklede kogelterugslagkleppen en filters hebben zelfs op scherpe randen een bekleding met een wanddikte van minimaal 3 mm zuiver PFA, FEP, PVDF of antistatisch PFA.

  • De MRV-Metallic in-line bal terugslagklep heeft een metalen behuizing, een afdichtingsring van PTFE en een massieve PTFE-bal. Standaard is het huis gemaakt van koolstofstaal 1.0619/A216-WCB/GS-C25 of roestvrij staal A351-CF8M/1.4408. Dit type terugslagklep kan worden geleverd met een kijkglas of een verwarmingsmantel.

MEER INFORMATIE OVER KOGELTERUGSLAGKLEPPEN EN FILTERS

Mocht u meer willen weten over onze kogelterugslagkleppen en filters, neem dan gerust contact op via volgende telefoonnummer +31 (0) 252-674878 of maak gebruik van het contactformulier op de contactpagina.

Vrijblijvend kennismaken?

Neem gerust contact op

We maken graag vrijblijvend kennis met u en helpen graag bij het vinden van de juiste afsluiter voor uw toepassing.

Bellen is uiteraard ook mogelijk. Bel voor een vrijblijvende offerte of informatie naar
+31 252 674 878