Omschakelcombinaties

OMSCHAKEL COMBINATIES, OOK VOOR SAFETY RELIEF VALVES

Specifiek voor toepassingen waar een nauwe samenwerking tussen inlaat en uitlaat cruciaal is, bijvoorbeeld bij een filterinstallatie of veiligheidsinstallatie, heeft AZ Benelux BV twee verschillende omschakel combinaties in het assortiment opgenomen.

Vanzelfsprekend voldoen deze omschakel combinaties ook aan de hoge kwaliteitseisen van alle AZ producten. Ze hebben een CE-markering, voldoen aan de PED 97/23EG cat. 3 module H en zijn ze TA-Luft 2002 goedgekeurd.

OMSCHAKEL COMBINATIES TYPE UK-L EN UK-V

Omschakel combinaties van het type UK worden toegepast in koel- en verwarmings-systemen, pompsystemen, veiligheidssystemen, dubbelzijdige, filtersystemen en reactoren. Deze omschakel combinaties zorgen ervoor dat de inlaat en de uitlaat exact op hetzelfde moment worden overgeschakeld.

Het verschil in de type UK-L en UK-V zit in de verbindingen. Bij het type UK-L zijn alleen de afsluiters verbonden door de spindel, terwijl bij het type UK-V ook de huizen onderling verbonden zijn, middels stalen strippen op de flenzen om verdraaiing te voorkomen.

Deze omschakel combinaties kunnen worden geleverd met handmatige bediening of met een actuator. De handbediening bestaat, afhankelijk van het draaimoment, uit een handgreep of een wormkast met handwiel.

OMSCHAKEL COMBINATIES TYPE SAVA

Het type SAVA is specifiek ontworpen voor veiligheidsventielen (safety relief valves). Deze omschakel combinaties kan bestaan uit een of twee 3-weg afsluiters van het type EXTRA, met een volle ronde doorlaat. Hierdoor wordt de benodigde stroming om over te schakelen van “veiligheidsklep A” naar “veiligheidsklep B” tot het minimum beperkt. Dit zorgt ervoor dat de “Always-on” overdrukbeveiliging van het systeem ten allen tijden gewaarborgd blijft.

MOGELIJKHEDEN OMSCHAKEL COMBINATIES

Onafhankelijk van de doorlaten kunnen bijna alle modellen AZ afsluiters met elkaar of met deze omschakel combinaties gecombineerd worden. Zo ontstaan haast onbeperkte mogelijkheden om de afsluiters aan te passen aan de eisen die specifieke toepassingen aan de omschakel combinaties stellen.

Standaard leveren wij AZ afsluiters in de volgende ASTM/DIN materialen: A216-WCB/GS-C25, A351-CF8M/1.4408, A351-CF3M/1.4308, A351-CF8/1.4409, A351-CF3/1.4309, A395 (GGG40.3). Naast deze standaard materialen kunnen wij de plugafsluiter in bijna elk mogelijk gegoten materiaal leveren, zoals Hastelloy, Duplex, Super Duplex, enzovoort.

AZ Benelux BV kijkt samen met de klanten naar de optimale oplossing en past waar nodig standaard producten aan of ontwikkelt in co-creatie met de klant nieuwe omschakel combinaties die voldoen aan zeer specifieke eisen. Voor meer informatie kunt u bellen met onze medewerkers op telefoonnummer +31 (0) 252-674878 of maak gebruik van het contactformulier op de contactpagina.

Vrijblijvend kennismaken?

Neem gerust contact op

We maken graag vrijblijvend kennis met u en helpen graag bij het vinden van de juiste afsluiter voor uw toepassing.

Bellen is uiteraard ook mogelijk. Bel voor een vrijblijvende offerte of informatie naar
+31 252 674 878